main logo
727

Judecător, despre alegerea președintelui CC: Nu mi-a plăcut soluția

După declarația judecătorului de la CC, Liuba Șova, despre faptul că alegerea președintelui Curții a fost făcută în urma unei înțelegeri în prealabil, colegul acesteia Nicolae Roșca spune că și el a avut o opinie separată cu referire la candidatura care trebuia să preia președinția CC.

Judecător, despre alegerea președintelui CC: Nu mi-a plăcut soluția

Totuși, comparativ cu Liuba Șova, Nicolae Roșca afirmă că nu a fost abordat de nimeni în prealabil, care să încerce să-l influențeze, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Eu nu am fost personal telefonat de cineva ca să-mi ceară să votez într-un anumit fel, dar că a fost decis de mai înainte sau nu, eu pot doar să spun că mie nu mi-a plăcut soluția pe care a decis-o majoritatea Curții și eu am o altă opinie. Eu am înaintat un alt candidat, și l-am votat pe alt candidat și am motivat în fața colegilor de ce eu îl propun”, a spus Roșca.

Magistratul nu a spus pe cine a votat, dat fiind faptul că votul este secret, dar spune că el a mai fost propusă spre candidatură și Liuba Șova.

„Bănuiala mea este că ar fi putut să fi avut loc o discuție anterioară, deoarece foarte puțin s-a discutat”, a mai spus judecătorul Constituțional.

Magistratul declară că votului au fost supuse două candidaturi: cea a lui Vladimir Țurcan și cea a Liubei Șova. Potrivit lui, au mai fost propuneri, dar ceilalți judecători au refuzat să candideze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării