24 iul, 2019 11:48
689
0
Jizdan nu a citit raportul SIS. E convins că nu s-au comis ilegalități
24 iul, 2019 11:48
689
0

Deși a primit raportul despre expulzarea cetățenilor turci de mai bine de două săptămână, deputatul democrat Alexandru Jizdan din comisia parlamentară nu s-au grăbit să-l studieze.

Foto: Știri.md

Chiar dacă politicianul spune că nu a citit încă raportul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), acesta este convins că ilegalități nu ar fi fost comise, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„– Cunosc lucruri generale, dar când o să mă informez în detalii atunci o să discutăm. – Au trecut două săptămâni, de ce nu l-ați citit? – Am să-l citesc. O să fiu gata pentru ședința comisiei. Noi suntem anunțați cu o oră înainte despre ordinea de zi. -Într-o oră veți reuși să-l citiți? – Nu vă faceți griji, eu știu ce este scris în raport. Eu știu ce s-a întâmplat cu expulzarea turcilor. Mari noutăți acolo nu o să citesc. Să citească cei care declară că-s ilegalități. Ei să facă cunoștință că atunci și ei o să-și schimbe părerea. – Sunt sau nu ilegalități?  Nu sunt ilegalități”, a răspuns Jizdan.

Amintim că, pe 6 septembrie 2018, șapte cetățeni turci, profesori ai liceului „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova de către Serviciul de Informații și Securitate care a anunțat că aceștia ar fi bănuiți de legături cu structuri teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter