main logo
1233

Jizdan: Îi voi ataca în judecată pe cei care îmi pătează imaginea

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, vine cu o reacție după ce a fost acuzat de Gheorghe Petic de omor. Acesta mai spune că își rezervă dreptul de a-i da în judecată pe toți cei care îi pătează imaginea.

Jizdan: Îi voi ataca în judecată pe cei care îmi pătează imagineaFoto: știri.md

"Dezvăluirile horror ale celui care de câțiva ani își desenează forțat în mintea lui o poveste în care eu îi sunt dușmanul numărul 1 o iau razna", a scris Jizdan pe Facebook, transmite Știri.md.

"Nu că ar spune ceva nou, pentru că aceste “istorii de film” cu gloanțe au fost spuse acum o lună la un post TV, absolut dependent de buzunarul surselor, dar se pare că a servit drept inspirație și pentru Petic.

Reamintesc că eu am muncit toată viața mea în domeniul operativ, fiind parte a numeroaselor operațiuni speciale care aveau menirea de a preveni și combate criminalitatea. 

Conform legii, fiecare operațiune în care eu sau colegii mei au aplicat arma de foc a fost investigată de Procuratură. Cazul de la Stăuceni nu a fost o excepție. 

El a fost cercetat sub toate aspectele legale, iar de atunci au trecut 21 de ani, timp în care, dacă ar fi fost identificate abateri, toți cei implicați ar fi răspuns în fața legii.

Pot să-i explic celui care face senzații din nimic ce înseamnă lucru operativ și, în general, despre parcursul carierei mele, dar știu sigur că nu o merită, pentru că fără o judecată rațională nu ai cum să înțelegi. 

Statul are suficiente instituții abilitate care să investigheze aceste cazuri și până acestea nu au comunicat “правда или ложь”, îmi rezerv dreptul de a-i ataca în judecată pe cei care îmi pătează imaginea cu tot felul de minciuni în spațiul public, menite să demonizeze oamenii și să dezinformeze societatea", a mai scris Jizdan.

Reamintim că Gheorghe Petic a declarat că „la 9 februarie, anul 2000, între orele 19:00-20:00, în ograda unui cetățean din Stăuceni, fiind ascunși în garaj, fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu Ion Țurcan și alți polițiști din fosta Direcție Misiuni Speciale, transformată în Direcția Nr. 5, a deschis mișelește foc direct, la lichidare, asupra mai multor sportivi (Zahar, Paşa, Radu), care veniseră să încaseze de la acest cetățean o pretinsă datorie de 2.000 de dolari, datorie de la vânzarea unei mașini de marca Audi. 

Toți cei 4 sportivi au fost răniți, primind câte 3-4 gloanțe în picioare și în spate, dar încă erau vii. După care, Alexandru Jizdan și Ion Țurcan le-a tras câte un glonț în cap și în inimă, curmându-le viața”.

În baza acestor declarații, Procuratura Generală s-a autosesizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării