main logo
2320

Jizdan, despre acuzațiile lui Petic: Nu merită să-i acord atenție

După ce Gheorghe Petic a declarat ieri în cadrul unei emisiuni TV, că Alexandru Jizdan se face vinovat de fabricarea dosarelor penale pe numele său, astăzi fostul ministru de Interne a venit cu o reacție.

Jizdan, despre acuzațiile lui Petic: Nu merită să-i acord atențieColaj: Știri.md

Astfel, Jizdan consideră că acuzațiile aduse lui sunt false, fiind interpretate greșit prin intermediul surselor mass-media și a platformelor de comunicare, transmite Știri.md. 

"Gheorghe Petic continuă să-mi folosească numele în declarațiile pe care le face în spațiul public, iar învinuirile pe care le aduce nu mai au limită. Nu că aș vrea să-i acord atenție mare, nu merită, dar tăcerea mea probabil îl încurajează și mai mult să-și facă jocul bine regizat.

Dacă tot a fost adusă “libertatea” și democrația adevărată în țară, iar justiția funcționează conform legii, probați aceste informații, lăsați instituțiile abilitate să investigheze aceste cazuri relatate de Petic și numai după ce se va dovedi că este adevărat, comunicați oamenilor despre asta.

Din păcate, e cu mult mai ușor să tot repeți ca un “papagal” istorii inventate despre cum Jizdan a fost implicat în tot felul de “scheme”, decât să recunoști că tu ai încălcat legea nu o singură dată, dar minciuna te transformă în “erou” la Tv", a menționat Jizdan. 

În acest context, ex-ministrul de interne spune că ar putea proceda exact ca și Petic, dezvăluind cum a dirijat contrabanda la vamă sau să povestească despre abuzurile lui asupra femeilor. 

"Aș putea face la fel ca Gheorghe Petic, să vorbesc despre faptul că în perioada activității lui la Frontiera de nord, personal a dirijat contrabanda, aș putea vorbi despre abuzurile lui față de femei, sau alte cazuri grave despre care se cunoaște, dar nu am să fac acest lucru. Sunt organele statului care trebuie să investigheze aceste infracțiuni, ele nu pot fi probate în cadrul emisiunilor televizate, stimați cetățeni.

Intențiile unor actuali funcționari, a unor activiști sau “binevoitori” îmi este cunoscută, știu ce vor să obțină și de ce sunt în stare. Aduceți probe oamenilor, nu vorbe goale, Gheorghe Petic.

Nu tot ce se spune la televizor corespunde cu realitatea, nu tot ce se scrie în facebook este adevăr”, a conchis Jizdan. 

Știri.md amintește că Gheorghe Petic a declarat în cadrul unei emisiuni tv că fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, și fostul șef al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu, Petru Gherasimov, sunt principalele persoane care au fabricat dosarele pe numele lui

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării