main logo
1033

Jizdan, către Năstase: Sistemul știe că nu înțelegi nimic și se va relaxa

Fostul ministru al afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a lansat un mesaj dur către actualul șef al MAI, Andrei Năstase.

Jizdan către Năstase: Sistemul știe că nu înțelegi nimic și se va relaxaFoto: tv8.md

Acesta a reacționat după ce Năstase a susținut o conferință de presă în care a făcut mai multe declarații despre crima de la Botanica, despre funcționalitatea camerelor de supraveghere din oraș, dar și despre „vârcolacii din sistem”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

În replică, Alexandru Jizdan spune că atunci când a venit cu propuneri de ajustare a cadrului legal, opoziția striga în gura mare că guvernarea încearcă să monitorizeze viața privată a oamenilor din țară.

„Și dacă tot ești cu atâta grijă față de oameni și spui că vei continua inițiativele bune, trebuie să te anunț că MAI are deja un concept al unui proiect „Safe City”, inspirat din cele mai bune practici europene. 

Este un proiect vital pentru oraș. Nu aveți decât să-l revedeți și să-l duceți la bun sfârșit. Fapte, nu vorbe, asta vor oamenii”, a scris fostul ministru pe rețelele de socializare.

De asemenea, Jizdan l-a apostrofat pe Năstase că Ministerul Afacerilor Interne nu este o scenă de protest.

„După o lună de mandat, în care ai reușit doar să critici tot ce a fost, să alungi oamenii, să-i ameninți și să le impui reguli politice, un lucru important pe care nu l-ai înțeles e că: în poliție nu vin oameni pe criterii politice, vin oameni care prin jurământ servesc Patria.

Ministerul Afacerilor Interne nu este o scenă de protest, iar jocurile pe care le impui vor aduce urmări grave. Dezbinarea care are loc acum în interiorul instituției se va simți în scurt timp, dar știu că nu-ți pasă, interesul tău e să te răzbuni”, a mai spus actualul deputat democrat.

Alexandru Jizdan a avut și mai multe îndemnuri către polițiști: „Sistemul știe deja că nu înțelegi nimic în securitate și se va relaxa. Tocmai de asta vin cu o rugăminte către colegi: Vă rog să țineți situația la control personal cu cea mai mare responsabilitate, voi știți cel mai bine cum”, a mai comentat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării