main logo
257

Jens Stoltenberg: NATO respectă neutralitatea şi independenţa Moldovei

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, susţine că Alianţa Nord-Atlantică respectă principiul neutralităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Jens Stoltenberg: NATO respectă neutralitatea şi independenţa MoldoveiFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat joi, după întrevederea cu Preşedintele Igor Dodon, aflat în vizită la Bruxelles, transmite Știri.md.

Stoltenberg a menţionat că Alianţa susţine pe deplin "principiile constituţionale ale neutralităţii Moldovei", însă "neutralitatea nu înseamnă izolare şi nici nu exclude posibilitatea cooperării".

"Moldova este un partener apropiat al NATO de 25 de ani. Susţinem pe deplin ideea unei Moldove stabile şi sigure. În acest sens, îndemnăm republica să continue implementarea procesului de reforme lansat, în special în domeniile justiţiei, luptei împotriva corupţiei şi respectării principiilor inerente tuturor democraţiilor europene", a declarat Stoltenberg.

El a remarcat "aportul Moldovei la misiunea de menţinere a păcii în Kosovo", care "ajută republica să obţină experienţa necesară în domeniul apărării, să contribuie la securitatea internaţională", subliniind că Moldova "se poate mândri cu personalul său militar". De asemenea, el a evidenţiat cooperarea pozitivă dintre Republica Moldova şi Alianţă în "domeniul securităţii cibernetice, distrugerii pesticidelor periculoase în RM".

"Respectăm decizia Republicii Moldova de a nu se alătura blocului militar. Un stat suveran este în drept să determine de sine stătător direcţia de cooperare. Noi salutăm procesul de reforme care se desfăşoară în RM, care are ca scop beneficiul locuitorilor republicii ", a declarat Stoltenberg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării