main logo
946

James Pettit: Ambasada SUA nu renunţă la ideea de a construi un sediu pentru instituţie pe Stadionul Republican

Ambasada SUA nu renunţă la ideea de a construi un sediu pentru instituţie pe terenul fostului Stadion Republican.

Pettit: Ambasada SUA nu renunţă la terenul Stadionului Republican

După ce Igor Dodon nu a promulgat legea cu privire la transmiterea terenului, astăzi, ambasadorul SUA, James Pettit, a declarat că înţelege îngrijorările preşedintelui, însă, dă asigurări că achiziţionarea pământului va fi transparentă, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

"Eu am mult respect pentru preşedinte şi înţeleg la ce se gândeşte, dar în primul rând este vorba despre un teren abandonat de mulţi ani. Noi am fost în căutarea unui teren potrivit pentru ambasadă zece ani şi vă asigur că orice târg, acord cu privire la achiziţionarea acestui teren va fi foarte transparent şi legal", a spus James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

În data de 20 iulie, Parlamentul a aprobat în şedinţă plenară, transmiterea cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican din Capitală pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Ulterior, Guvernul a decis că banii obținuți din vânzarea terenului vor fi investiți în domeniul sportului și culturii fizice. Preşedintele ţării nu a promulgat însă documentul.

Petiția Soarta stadionului, decizia poporului" a fost publicată pe site-ul Forum.mddeținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul: https://forum.md/ro/petitions/385

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării