main logo
302

Ivan Diacov: Vin la Primărie să lupt cu crima organizată

Candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la șefia Capitalei, Ivan Diacov, spune că vine la Primărie să lupte cu crima organizată și să ofere o viață mai bună, onestă și liniștită chișinăuienilor.

Ivan Diacov: Vin la Primărie să lupt cu crima organizatăFoto: a-tv.md

Potrivit lui, suntem cu toții martori că în ultimii ani în Primărie „s-a cuibărit o mafie” care a împărțit pe placul ei bunurile publice, transmite Știri.md

Declarații în acest sens au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN.

Ivan Diacov declară că îi este cunoscută activitatea Primăriei nu din auzite și cunoaște problemele municipalității. Cunoaște problemele legate de mediu, de drumuri, de grădinițe, precum și în general de domeniul educației. Totuși, în opinia sa, „alegerile deja sunt fraudate, pentru că este o înțelege tacită între Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (Blocul ACUM)”.

Concurentul electoral mai crede că singura șansă este ca alegatorul să facă dreptate, să se implice plenar în competiție și să hotărască. De asemenea, el spune că în alegerile de pe 20 octombrie mizează pe alegătorii cinstiți, care gândesc, intelectuali și care își dau seama că așa nu se mai poate”.

În altă ordine de idei, Ivan Diacov a menționat că contracandidații săi nu trebuie scutiți de critică. Asta pentru că Andrei Năstase (Blocul ACUM) și Ion Ceban (PSRM) ar avea interese de partid.

„Campania electorală este dată de la Dumnezeu pentru a lumina alegătorul. Și când ne uităm ce fac cei doi de la putere vedem că nu-i interesează Chișinăul. Năstase vede primăria Chișinău ca o trambulină pentru prezidențiale”, consideră Ivan Diacov.

Cel mai important, spune candidatul, este ca oamenii să iasă conștient la vot și să se întoarcă cu fața la realitate, deoarece „tragedia bate la ușă”. Potrivit lui, Chișinăul are nevoie de un procuror, deoarece crima organizată „este cuibărită la Primăria Chișinău”.

Următoarele dezbateri sunt planificate pe 16 octombrie.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a doua rundă, sunt ediția a 119-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării