main logo
1805

Ivan Diacov, despre cum a ajuns Eduard Harunjen procuror general

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că actualul procuror general, Eduard Harunjen, ar fi ajuns în această funcție după ce a fost promovat insistent la funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție.

Ivan Diacov, despre cum a ajuns Eduard Harunjen procuror generalFoto: IPN

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ivan Diacov scrie că în 2013 a fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

În turul doi au trecut procurorii Ruslan Popov și Eduard Harunjen. Consiliul Superior al Procurorilor, format atunci din 11 membri, prin votul a șase contra la cinci, l-a ales pe Ruslan Popov. 

Decizia a fost însă anulată sub pretextul că CSP trebuia să aleagă candidatul cu șapte voturi contra la patru.

Fostul procuror al municipiului Chișinău mai scrie că l-a sfătuit atunci pe Ruslan Popov să nu participe la concursul repetat, că „era clar că el nu este dorit, că este promovat Harunjen”. 

„Când Popov a aplicat repetat la concurs, procurorul general a intentat împotriva lui dosar penal și l-a scos din concurs”, scrie Ivan Diacov.

Potrivit fostului procuror al municipiului Chișinău, exercitarea urmăririi penale i-a fost atribuită lui, cauza penală fiind clasată din cauza lipsei componenței infracțiunii. „Așa Harunjen devenea procuror-șef la anticorupție. A urmat furtul miliardului sub supravegherea ochiului ager de procuror…a lui Harunjen”, a scris Ivan Diacov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării