main logo
16632

Iurie Roșca, condamnat la șase ani de închisoare

Fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), Iurie Roșca, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, într-un penitenciar de tip semiînchis. O decizie în acest sens a fost pronunțată vineri, 2 august, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Iurie Roșca, condamnat la șase ani de închisoare

De asemenea în privința lui Iurie Roșca a fost aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” până la pronunțarea sentinței finale, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Totodată, s-a dispus confiscarea din contul acestuia, în folosul statului a sumei de 227 000 dolari SUA, convertiți în monedă națională conform cursului din data executării Sentinței, fiind menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor acestuia.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Menționăm că Iurie Roșca este învinuit de trafic de influență. Urmărirea penală a fost inițiată în martie 2017 de către Procuratura Anticorupție, în baza unui denunț. Potrivit PA, în decembrie 2009, inculpatul deținând funcția de viceprim-ministru, ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale un milion de euro pentru a influența factori de decizie din cadrul sistemului judiciar în vederea emiterii unei hotărâri favorabile antreprenorului aflat într-un litigiu economic. Ulterior Roșca a primit de la denunțător două tranșe din suma solicitată.

Iurie Roșca este un politician din Republica Moldova. Acesta a îndeplinit mai mulți ani funcția de președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova. A fost vicepreședinte al Parlamentul Republicii Moldova între 1998-2001 și 2005-2009; și viceprim-ministru al Republicii Moldova în perioada iunie - septembrie 2009.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării