main logo
2203

Iurie Reniță: Kuliok-ul i-a asigurat Maiei Sandu victoria la alegeri

Episodul pretinsei mituiri a fostului președinte Igor Dodon de către Vlad Plahotniuc i-a asigurat Maiei Sandu o mare parte din victoria în alegeri.

Iurie Reniță: Kuliok-ul i-a asigurat Maiei Sandu victoria la alegeriFoto: știri.md

O spune fostul deputat Iurie Reniță, persoana care a făcut publice imaginile potrivit cărora fostul lider PDM i-a oferit o pungă cu bani ex-președintelui Dodon. Reniță spune că prezentând societății imaginile n-a făcut decât să arate cetățenilor că Igor Dodon este corupt, iar obligația procuraturii este să demonstreze prin probe legale acest lucru, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Iurie Reniță spune că PAS s-a folosit de episodul „kuliok” în campanie electorală, imaginile contribuind la victoria proeuropenilor în alegeri. Reniță spune că deși anterior planau suspiciuni asupra caracterului corupt al fostului președinte Dodon, odată cu publicarea imaginilor acest lucru a devenit evident pentru toată lumea.

„PAS a valorificat foarte mult „kuliok-ul” în campanie electorală, deși cei din PAS n-au avut niciun merit. Impactul kuliok-ului i-a asigurat Maiei Sandu o mare parte din victorie, pentru că electoratul lui Dodon a fost, în mare parte, decepționat. Abia o lună în urmă am reușit la Curtea de Apel să repun pe tapet subiectul. Eu nu am făcut-o de dragul de a-mi face imagine. Eu îmi doresc să lupt cu corupția. Dodon este un corupt în profunzime, cap-coadă. Sper că procuratura are suficiente probe legale ca să demonstreze acest lucru. Eu doar mi-am făcut datoria de cetățean și de deputat”, a spus Iurie Reniță în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Iurie Reniță îl mai acuză pe Dodon de trădare de patrie, menționând că fostul președinte îi trimitea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, scrisori secrete prin care îi dădea raportul cu privire la situația din Republica Moldova.

„Cei care mi-au trimis imaginile cu kuliok-ul pe stick, la Parlament, mi-au trimis doar 17 secunde, acesta fiind, probabil, momentul culminant. Dar în total, este o înregistrare video de 47 de minute, înregistrarea este făcută pe parcursul mai multor zile. Dodon este un trădător de patrie. El trimitea note informative lui Putin prin intermediul poștei diplomatice. Dacă vă amintiți momentul anabolizantelor, Dodon trimitea pentru ambasadorul Neguța și corespondența strict secretă. Acum SIS, Procuratura trebuie să verifice aceste aspecte”, a mai spus diplomatul.

Fostul președinte Igor Dodon este implicat într-un dosar penal, fiind acuzat de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și finanțare ilegală a partidului. Ex-președintele se declară nevinovat și califică dosarul drept unul politic, menit să-l reducă la tăcere pe principalul lider de opoziției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării