main logo
398

Iurie Leancă participă la Reuniunea Ministerială informală la Bruxelles

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, participă astăzi la Bruxelles, la prima Reuniune Ministerială informală în domeniul DCFTA, care se desfășoară în contextul priorităților convenite în Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic din 24 noiembrie 2017.

Leancă participă la Reuniunea Ministerială informală la Bruxelles

Reuniunea vine să contribuie la realizarea obiectivului UE de a consolida cooperarea în domeniul comerțului între cele trei ţări semnatare ale Acordurilor de Asociere cu UE, transmite Știri.md.

Delegaţiile Georgiei şi Ucrainei au fost conduse de prim viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltarii Economice și Comerțului al Ucrainei, S. Kubiv şi respectiv, ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile al Georgiei, G. Kobulia.

În cadrul reuniunii prezidate de Comisarul Uniunii Europene pentru Comerț, Cecilia Malmström, au fost abordate diverse aspecte legate de implementarea zonelor de liber schimb complex și cuprinzător (DCFTA), precum și posibilitățile de a aprofunda cooperarea cu UE. 

Vicepremierul Iurie Leancă a vorbit despre provocările de bază ale procesului de implementare a DCFTA, precum și viziunile RM privind sporirea cooperării cu UE în vederea atingerii obiectivului integrării economice progresive pe piaţa internă a UE, prevăzut în Acordul de Asociere.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind facilitarea comerțului și procedurilor vamale, îmbunătățirea sistemului de achiziții publice, oferirea de noi oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și efortul de promovare a produselor pe piața europeană.

Agenda vizitei la Bruxelles a mai inclus întrevederea bilaterală a vicepremierului Iurie Leancă cu Comisarul european Cecilia Malmström, în cadrul căreia au fost abordate relaţiile bilaterale, dialogul politic şi posibilităţile de intensificare a relaţiilor comercial-economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării