297
0
Iurie Leancă, candidaul la europarlamentare 2019, a votat la Cimișlia
297
0

Iurie Leancă, vicepremierul în exercițiu pentru Integrarea Europeană, care este candidat din partea partidului PRO România la alegerile europarlamentare, a votat în orașul său de baștină – Cimișlia.

„Azi împreună cu familia am votat la Cimișlia, în orașul natal, deoarece acolo îmi sunt părinții și oamenii dragi sufletului. Tatăl meu, profesor de fizică și matematică, de mic copil mi-a zis că sunt român, să nu uit niciodată asta. Pe masa lui, pe loc de onoare este certificatul de naștere unde scrie Regatul România, județul Tighina, plasa Cimișlia, comuna Satul Nou. Chiar dacă nu și-a redobândit cetățenia, el este un român adevărat. În 1944 nimeni nu l-a întrebat dacă vrea să fie cetățean sovietic, iată de ce speră că va veni ziua când își va recăpăta cetățenia română într-un stat întregit”, a scris Iurie Leancă pe rețelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În total, la secția de vot de la Cimișlia, până la ora 16:00 au votat 517 persoane.

Iurie Leancă este al patrulea pe lista candidaților Partidului PRO România, condus de ex-premierul României Victor Ponta, la alegerile pentru Parlamentul Uniunii Europene.

Citește și
article image
Câți bani a împrumutat Leancă pentru a-i dona unui partid...
1
477
article image
Festivalul Național al Strugurelui se va desfășura...
0
184
article image
Iurie Leancă a cedat funcția de președinte al PPEM
1
517
article image
Leancă: Felicitări! R. Moldova, din nou sub influența...
0
577