main logo
7962

Iurie Ciocan: Nu vor fi organizate alegeri repetate în Chișinău

Dacă hotărârea din 19 iunie a Judecătoriei Chișinău va fi menținută și de instanțele ierarhic superioare, alegeri repetate în municipiul Chișinău nu vor mai fi organizate.

Iurie Ciocan: Nu vor fi organizate alegeri repetate în Chișinău

Aceasta, deoarece a rămas mai puțin de un an până la alegerile locale generale, a comentat pentru Radio Chișinău membrul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

„Alegeri în interiorul unui an până la data alegerilor generale nu se mai organizează”, a declarat Iurie Ciocan, transmite Ştiri.md cu referire la Radio Chişinău.

Totodată, el s-a referit și la prevederile art. 149 din Codul Electoral, care prevede organizarea alegerilor repetate în decurs de două săptămâni. Dar a menționat că CEC ar urma să examineze hotărârea integrală a Judecătoriei Chișinău. „Eventual, Codul prevede organizarea unor alegeri repetate, dar dacă au fost excluși ambii candidați, așa cum se vehiculează, nu ai cu cine face alegeri repetate. Dacă a fost exclus numai unul, urmează să vedem în ce condiții facem alegeri repetate. Sunt destul de multe necunoscute. Trebuie să vedem hotărârea integral ca să știm cum acționăm”, a declarat Iurie Ciocan.

De asemenea, el a precizat că mai există două căi de atac a hotărârii de ieri a Judecătoriei Chișinău prin care au fost declarate nule alegerile locale noi din municipiul Chișinău – Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării