main logo
494

Irina Vlah se plânge de atitudine selectivă din partea Guvernului

Primele rezultate ale inițiativei UE „Susținerea Agriculturii și Dezvoltării Rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” au fost prezentate astăzi la Teatrul „Eugen Ionesco” din Chișinău.

Irina Vlah se plânge de atitudine selectivă din partea Guvernului

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a salutat decizia autorităților europene de a lucra direct cu autoritățile raionale în cadrul acestui proiect și a criticat Guvernul de la Chișinău, sugerând că acesta ar fi avut o atitudine selectivă, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Irina Vlah a spus că, începând din 2016, în Găgăuzia au fost create 175 de noi locuri de muncă datorită acestui proiect pilot, susținut de Comisia Europeană.

„Mă bucură faptul că Comisia Europeană și Uniunea Europeană au decis să lucreze direct cu regiuni. Fără nicio supărare pentru Guvernul nostru, dar, atunci când acest lucru se întâmpla prin intermediul Chișinăului, am avut parte de o experiență în care se alegea dintre „ai noștri” și „ceilalți”, iar totul se concentra la Chișinău”,  a spus Vlah.

Potrivit surselor oficiale, în cadrul inițiativei UE LEADER au fost implementate peste 70 de proiecte de dezvoltare rurală în domeniile precum business-ul local, îmbunătățirea serviciilor publice, patrimoniul cultural și protecția mediului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării