main logo
352

Irina Vlah cere pază de stat la MAI pentru membrii CEC din Găgăuzia

Bașcanul Găgăuziei a cerut Ministerului Afacerilor Interne să asigure protecție de stat membrilor Comisiei Electorale din regiune, pentru că aceștia ar fi în pericol, fiind amenințați anterior de Vasile Aladov.

Vlah cere pază de stat la MAI pentru membrii CEC din GăgăuziaFoto: gagauziainfo.md

Ultimul este supărat că nu a fost înregistrat în calitate de candidat în campania electorală pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Scrutinul urmează să se desfășoare pe 30 iunie curent, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

După ce membrii Comisiei Electorale au invalidat și au respins listele de prescripție ale candidatului, Vasile Aladov a postat un filmuleț pe Facebook prin care avertizează că toți vor avea de suferit, inclusiv membrii familiilor.

„Ei vor răspunde nu doar în fața legii, ci și în fața bandei, colectivului pe care îl avem în Găgăuzia. Ei vor considera un iad fiecare zi trăită în Găgăuzia. Ei singuri și-au pus copiii și apropiații în pericol. Ei vor termina rău”, a amenințat Aladov.

Bașcanul Găgăuziei consideră că astfel de amenințări fără precedent trebuie luate în serios și cere Ministerului de Interne să asigure paza familiilor membrilor Comisiei Electorale.

Astăzi, a fost ultima zi în care persoanele interesate de fotoliul de bașcan au putut să se înscrie în cursa electorală. Au fost înregistrați patru concurenți: Irina Vlah, Ivan Burgudji, Serghei Cimpoieș și Dmitri Manol. Alegerile vor avea loc pe 30 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării