main logo
658

Ion Terguță a fost ales secretar general al Platformei DA

Ion Terguță a fost ales, cu unanimitate de voturi, secretarul general al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”

Ion Terguță a fost ales secretar general al Platformei DAFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Politic Național al formațiunii, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

În cadrul Congresului Aleșilor Locali ai formațiunii circa o mie de primari și consilieri au creat o platformă importantă de comunicare, atât pe dimensiunea intercomunitară, cât și pentru o mai bună interconexiune cu conducerea partidului.

"Această platforma va asigura soluționarea mult mai eficientă a problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale, va dinamiza atragerea mai multor proiecte investiționale pentru localitățile noastre și va contribui esențial la îmbunătățirea cadrului legal în domeniul autonomiei locale", spun responsabilii de la PPDA.

Totodată, Platforma DA spune că a luat act și de situația creată în cadrul alegerilor parlamentare parțiale noi în circumscripția nr. 38 Hâncești.

"Formațiunea noastră a susținut Declarația recentă a Biroului Politic al Platformei DA pe acest subiect și își exprimă repatat regretul privind lipsa consensului forțelor proeuropene și naționale în identificarea unui candidat comun nepartinic, fapt care riscă să faciliteze victoria în această circumscripție a candidatului lui Dodon. Această dispersare este extrem de îngrijorătoare și trădează o tratare egoistă a situației, mai ales că niciun partid din cele la care facem referință nu și-a argumentat concludent refuzul de a se solidariza și nici nu a înaintat pretenții la adresa candidatului propus de formațiunea noastră."

PPDA spune că ar putea înainta propriul candidat pentru alegerile șefului statului, în cazul în care propunerea lor pentru desemnarea unui candidat apartinic nu va fi dezbătută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării