main logo
1972

Ion Sula: Moldova are nevoie de un partid de stânga european puternic

Înainte de schimbările care urmează să fie anunțate în următoarele zile, președintele în exercițiu al PSDE, Ion Sula, a avut astăzi, la București, o întrevedere cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat din România.

Ion Sula: Moldova are nevoie de un partid de stânga european puternicImagine simbol

În cadrul evenimentului, liderii politici au făcut și ultimul selfie în care Ion Sula mai apare în calitate de președinte al PSDE, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md.

Discuțiile au vizat situația social-politică și economică din Moldova, procesul de integrare europeană al țării noastre, fiind accentuat rolul expertizei și asistenței oferite de România în acest proces.

Marcel Ciolacu a menționat importanța unui partid de stânga european autentic în Moldova, un partid care să promoveze valorile social-democrate.

„PSDE este parte importantă a proiectului european pentru Republica Moldova. Este nevoie de cât mai multe voci care să susțină apartenența Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care este singura șansă ca cetățenii Republicii Moldova să prospere, iar țara să fie rezilientă în fața pericolului rusesc”, a spus liderul PSD România.

Ion Sula a reiterat angajamentul ferm al PSDE de a promova și susține pe toate căile parcursul european al țării. Totodată, liderul PSDE s-a referit la acțiunile întreprinse pentru consolidarea unui pol social-democrat puternic în R. Moldova.

„Ne dorim să consolidăm o stângă europeană autentică în Republica Moldova pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european al țării și a promova valorile social-democrate axate pe bunăstarea oamenilor”, a declarat președintele în exercițiu al PSDE.

O atenție aparte a fost atrasă și relației de parteneriat dintre PSDE și PSD România, fiind remarcat dialogul foarte bun dintre cele două formațiuni politice atât la nivel bilateral, cât și în cadrul marii familii social-democrate europene și internaționale.

Partidele au convenit să continue dialogul bilateral în beneficiul cetățenilor.

Știri.md amintește că Partidul Social Democrat European, succesorul Partidului Democrat din Moldova, pregătește un pol comun al stângii europene în R. Moldova cu Mișcarea Alternativa Națională.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării