main logo
2720

Sturza, despre sechestrul pus pe proprietăți ale lui Plahotniuc

Fostul premier, Ion Sturza, comentează ultimele întâmplări de la Chișinău, inclusiv sechestrul pus pe mai multe bunuri ale deputatului PDM, Vlad Plahotniuc.

Sturza, despre sechestrul pus pe proprietăți ale lui PlahotniucFoto: gagauzinfo.md

Sturza indică și Hotelul Nobil, că a fost „hotelul preferat și acreditat în care se opreau reprentanții multor instituții internaționale”, transmite Știri.md.

„Cât de rapid se prăbușește „imperiul” domnului Plahotniuc. 

Astăzi aflăm despre sechestrul aplicat de procurorii din „sistemul" construit de el(!) pe „activele” din Moldova, inclusiv asupra faimosului hotel „Hobil”, devenit sinonim al dezmățului și al controverselor. 

Puțini știu că până nu demult acesta a fost hotelul preferat și acreditat în care se opreau reprentanții multor instituții internaționale și ai Ambasadei SUA la Chișinău. 

Ba mai mult, mulți străini (inclusiv angajați ai Ambasadei SUA) frecventau săptămânal sauna de acolo. 

Nu mai vorbesc de oaspeții dragi din România. Șampanie, „țigarete”, video, foto la pachet... Aparent totul se îndrepta către un mandat internațional de arestare. 

Emis de... procurorii lui Plahotniuc. Șor deja e în căutare. Sistemul construit prin frică și umilință doar așa se prăbușește, atrăgând după sine multă mizerie. Problema e că în acest sistem au fost antrenați foarte mulți – de la opincă la vlădică”, scrie Sturza.

El mai adaugă că „dacă ar fi să adoptăm o lege a lustrației (după exemplul ucrainean), am rămânea fără „elite". Luați lista invitaților de la nunta lui Șor și înregistrările de la „Nobil” și veți avea în față tot „iconostasul”.

Știri.md amintește că mai multe active ale lui Vlad Plahotiuc au fost puse sub sechestru de procurori. Printre acestea, hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării