main logo
1655

Ion Sturza, despre declarațiile lui Ilan Șor privind furtul miliardului

Ion Sturza a comentat declarațiile recente ale lui Ilan Șor, oferite într-un interviu, privind furtul miliardului din sistemul bancar.

Sturza, despre declarațiile lui Șor privind furtul miliardului

„Moldovenii au fost, istoric vorbind, buni la aritmetică. Se cunoaște influența școlii matematice fundamentale sovietice.
Dar vine „conaționalul”, mai nou și „patriotul" Șor (a se citi Ostap Bender de Orhei) și cu nonșalanță demnă de Ilf și Petrov ne spune că a furat nu un miliard, ci doar... 500 de milioane de dolari! Și asta s-a întâmplat sub influența... nu, nu a minții lui cleptocratice, ci a băiatului din beci, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Realitatea însă este alta. Și nu este nevoie de Kroll. Sunt date publice!
La începutul anului 2014, cele trei bănci aveau active (bănuiesc, multe dintre ele fictive!) de 1,7 miliarde de dolari. BNM a „alocat” sub garanția statului pentru a acoperi furtul 1.060 miliarde de dolari(!). 

Banii au fost retrași (furați) în mare parte în zilele din ajunul alegerilor din noiembrie 2014. 

Mai mult, după ce BNM alocă generos un miliard de dolari din rezerva sa, nimeni nu introduce administrație specială în aceste bănci și banii din nou tiutiu!!! În exterior au plecat dolari reali din rezerva BNM, nu lei „tipăriți" de Drăguțanu & Co.

Așa că, corect ar fi să adăugăm, nu să scădem. Suma se ridică la două miliarde de dolari! 

Evident, nu toți au fost furați de Șor. El a ciordit „doar" un miliard. Altfel s-ar putea să ajungem să-i fim datori lui Șor. Căci el ușor, ușor ne „deprinde” cu ideea că este un mare patriot și tare ne mai poartă de grijă. Ce rușine!...

P.S. 

Cu calculele putem să ne ocupăm la infinit. Banii când îi recuperăm?! Și când făptașul va sta la dubă?! Răspunsul e la Cahul sau în altă parte?
P.P.S. A nu se desconsidera munca procurorilor moldoveni. 

La o adică poate fi foarte utilă. Întrebarea e: Când va veni acel „adică”?", a scris Ion Sturza pe Facebook.

Ilan Șor a declarat recent: „Tot ce am spus acum 3 ani se adeverește. Am spus că nu s-a furat un miliard, ci 500 de milioane. Am spus despre Filat, s-a adeverit în instanță. Eu voi demonstra că nu sunt beneficiarul nici măcar al unui dolar furat din sistemul bancar”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării