14 noi, 2019 15:18
6 252
5
Ion Sturza, către Blocul ACUM: Hai, nu mai plângeți!
14 noi, 2019 15:18
6 252
5

După ce Guvernul Sandu a fost demis și învestit altul, peste noapte, în loc, fostul premier Ion Sturza a venit cu un comentariu în acest sens.

Foto: ipn.md

Sturza le-a lăsat un mesaj pe o rețea de socializare celor din Blocul ACUM și i-a îndemnat „să nu se mai plângă de milă pe la TV”, dar „să aibă curajul să-și asume măcar o parte din vină”, transmite Știri.md.

„Hai, nu mai plângeți!

Plecați în istorie ca cei care ați făcut un lucru extraordinar. Ați înfrânt cel mai odios regim oligarhic!
Aveți toate considerațiile și respectul meu și al milioanelor de moldoveni.
Dar…

Una este lupta de gherilă, repet, unde ați fost excepționali, și alta este „rutina” politică.
La doar 5 luni de la declanșarea unei mari euforii și unei avalanșe de speranțe ați pierdut tot – alegerile locale, guvernarea. Și cel mai mult, posibilitatea de a influența lucrurile în justiție, economie, politica externă. V-ați întors în „stradă”. Rămășițele oligarhiei în birouri. Ok cu „strada”, dar fără structuri de partid, resurse financiare, mediatice și umane?!

Partenerii externi? Ei sunt cei mai dezamăgiți! Nu mai știu ce să „raporteze la centrală”. Se bucură Estul, sughiță Vestul. Evident, vor pune „batista pe țambal”, vor lucra cu „materialul clientului”.
Oamenii de rând „rămân ca proștii”.

Mii de oameni care au fost promovați în funcții? Tineri, inimoși, patetici. Vor zâmbi politicos, își vor face bagajele și vor pleca spre o viață mai bună.

Nu vă mai plângeți de milă pe la TV. Devine penibil, zău.
Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Bolul de cristal s-a spart nițel… Modelul cu guvern NGO nu a funcționat. Ok, așa și scriem în manualele de politologie.

Hai la treabă! Strada ne așteaptă! Încă 4-5 ani…
P.S. Dodon&Co redevin „clienții” mei. Dar mie personal îmi trebuie?”, a scris Sturza pe pagina sa de Facebook.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter