main logo
991

Ion Mereuță: Alegătorii își doresc un deputat de baștină

Candidatul Partidului Democrat în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, Ion Mereuță, afirmă că alegătorii își doresc un deputat de baștină, de pe loc, un deputat care să aibă contact direct cu oamenii și care să le cunoască problemele.

Ion Mereuță: Alegătorii își doresc un deputat de baștinăFoto: ipn.md

Și el, spune democratul, este acel candidat care s-a născut, a crescut, a muncit și locuiește în Hâncești, știind necesitățile localnicilor nu din auzite. Acesta se declară gata să soluționeze problemele hânceștenilor, împreună cu echipă locală, dar și cu cea parlamentară a PDM, transmite Știri.md. 

Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda a întâia, organizate de Agenția de presă IPN.

Ion Mereuță a declarat că, în primul rând, este ușor să vorbească despre miza alegătorilor, pentru că și el este votant în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești. De asemenea, colegii din partid au luat în calcul experiența sa în calitate de primar, pe care a avut-o în comuna Leușeni. S-a ținut cont de experiența pe care a avut-o în administrația publică centrală, în calitate de funcționar vamal. Totodată, în ultimii patru ani a fost reprezentant al Guvernului în teritoriu, respectiv cunoaște foarte bine problemele din teritoriu și multe dintre ele au fost soluționate cu implicarea sa.

Candidatul PDM menționează că în momentul, în care va reuși să câștige mandatul de deputat, va purcede la identificarea soluțiilor pentru problemele pe care le cunoaște mai ușor și mai repede decât contracandidații săi. Și aceasta pentru că, anterior, în funcțiile pe care le-a deținut a avut posibilitatea să comunice cu locuitorii din toate cele circa 40 de localități din Hâncești. De asemenea, s-a informat despre problemele locale din discuțiile cu autoritățile publice locale de nivelul întâi și doi, iar o parte dintre ele deja au fost depășite.

„Eu îmi doresc ca cetățenii din circumscripția nr. 38 Hâncești să fie siguri că voi fi în fiecare zi lângă ei. Deci, voi începe activitatea în calitate de deputat cu prima zi din săptămână, luni, în teritoriu, iar apoi activitate în comisii și în ședințele în plen, pentru a soluționa acele probleme prin prisma proiectelor de legi, care vor fi elaborate”, a declarat Ion Mereuță. El afirmă că, fiind de meserie jurist, va face uz de drepturile parlamentarului pentru a veni în sprijinul cetățenilor.

Potrivit lui Ion Mereuță, mulți dintre contracandidații săi vorbesc la general despre problemele existente în acea circumscripție, însă, de exemplu, ei nu cunosc faptul că între localitățile Drăgușenii Noi și Horodca nu există drum deloc, nici pietriș, nemaivorbind de asfalt. Democratul menționează că fiecare concurent electoral are platforma sa electorală și experiența sa, însă alegerea aparține doar votanților. Pentru el este semnificativ faptul că cel puțin o mie de alegători și-au exprimat încrederea pentru el, atunci când au semnat în listele de subscripție. „Suntem obligați să contribuim la prosperarea baștinei noastre. Și sloganul meu este: „Împreună pentru prosperarea baștinei”, a notat Ion Mereuță.

Democratul a mai spus că mandatul din această circumscripție, la alegerile din februarie 2019, a fost câștigat de candidatul PDM, Alexandru Botnari. Și, în opinia sa, ar fi firesc ca acest mandat să rămână fracțiunii democrate.

La dezbaterile de astăzi au participat și Vitalie Balinschi, candidatul Partidului politic „Șor”, precum și Vladimir Bolea, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate. De asemenea, a fost invitat candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan, care a invocat motive profesionale de urgență ce nu i-au permis să participe.

IPN organizează și marți, 18 februarie, o nouă rundă de dezbateri la care sunt invitați Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului Electoral Unirea; Grigore Cobzac, candidat independent și Anatolie Postolachi, candidat al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Dezbaterile „Miza candidaților vs miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda întâia, sunt ediția a 125-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării