main logo
819

Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său din Azerbaidjan. Despre ce au discutat

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit cu premierul Azerbaijanului, Ali Asadov, la Londra.

Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său din AzerbaidjanFoto: gov.md

Într-un comunicat de presă al Guvernului,  se spune că cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relațiilor economice, organizarea unor forumuri ale oamenilor de afaceri, dar și perspectivele intensificării colaborării în sectorul energetic, transmite Știri.md.

Totodată, Ion Chicu a reiterat interesul Republicii Moldova de a promova dialogul politic între cele două state la diferite niveluri.

„Sunt sigur că relațiile sociale și economice dintre țările noastre au un potențial mult mai mare. Volumul existent al comerțului reciproc nu reflectă pe deplin capacitatea de  cooperare dintre statele noastre. E necesar să dezvoltăm câteva etape și idei concrete care să îmbunătățească viitoarele relații comerciale și economice bilaterale”, a declarat Ion Chicu.

Premierul Chicu a mulțumit conducerii azere pentru finanțarea construcției Centrului cultural-educațional din Ceadîr-Lunga.

La finalul întrevederii, premierul l-a invitat pe Ali Asadov să viziteze Republica Moldova, împreună cu oamenii de afaceri din Azerbaidjan interesați să colaboreze cu Republica Moldova.

În prima jumătate a anului 2019, volumul comerțului bilateral a constituit 3,2 milioane de dolari, iar valoarea exporturilor de produse moldovenești s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari, precizează sursa citată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării