main logo
778

Ion Chicu: Relaţiile cu partenerii internaţionali nu vor avea de suferit

Noul premier se arată încrezător că, în urma demiterii Guvernului Sandu, relaţiile cu partenerii internaţionali nu vor avea de suferit şi a dat asigurări că nu există riscuri ca investiţiile externe să fie stopate.

Ion Chicu: Relaţiile cu partenerii internaţionali nu vor avea de suferitFoto: știri.md

Ion Chicu spune că a ajuns la această concluzie după discuţiile pe care le-a avut, săptămâna trecută, cu ambasadorii străini acreditaţi la Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Iar avertizările Maiei Sandu privind stoparea finanţării externe după demiterea cabinetului de miniştri au fost calificate de noul premier drept declaraţii politice.

„Este foarte clar, partenerii externi nu susţin premieri, nu susţin guverne, nu susţin partide. Partenerii externi susţin Republica Moldova, iar disponibilitatea lor de a susţine Republica Moldova este strâns legată de cum Guvernul implementează reformele. Or, noi la momentul învestirii şi în discuţii cu partenerii am reiterat, vom respecta toate angajamentele asumate”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a amintit şi despre faptul că printre primii oficiali străini care l-au felicitat cu ocazia învestirii în funcţia de prim-ministru a fost președintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Acesta i-a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova şi va ajuta ţara noastră să atragă investiţii străine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării