main logo
7819

Ion Chicu, întrevedere cu Maia Sandu: Voi asigura interimatul până pe 31 decembrie

Premierul interimar Ion Chicu a avut, astăzi, o întrevedere cu președintele Maia Sandu.

Chicu, întâlnire cu Sandu: Voi asigura interimatul până pe 31 decembrie

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chicu menționează că în cadrul discuției a oferit șefului statului informațiile principale referitoare la cele mai importante aspecte ale funcționării statului, inclusiv situația bugetar-fiscală, pandemia, securitatea statului, aspecte legate de reintegrarea țării, relațiile cu partenerii de dezvoltare, etc, transmite Știri.md.

Totodată, Ion Chicu a anunțat că până la 31 decembrie 2020 va asigura interimatul funcției de prim-ministru.

Odată cu el, vor părăsi cabinetul Viorica Dumbrăveanu, Sergiu Pușcuța și Anatol Usatîi.

"Tot până la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministru al Finanțelor și ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv Doamna Viorica Dumbrăveanu, Domnul Serghei Pușcuța și Domnul Anatol Usatîi. Ceilalți colegi miniștri vor continua activitatea mai departe.

În final i-am dorit succes Doamnei Președinte Maia Sandu, asigurând-o de toată disponibilitatea mea de a acorda suport, în caz de necesitate", a anunțat Chicu.

Amintim că ieri, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a prezentat demisia Guvernului. Potrivit lui, acțiunea vine cu scopul de a declanșa procesul de alegeri parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut alături de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării