15 septembrie, 18:25
225
2
Ion Chicu: Guvernul actual acordă o atenţie specială acestui lucru
15 septembrie, 18:25
225
2

Este imposibil să vorbim despre o democraţie autentică fără o asigurare adecvată a drepturilor omului - a declarat premierul Ion Chicu.

Foto: știri.md

Potrivit Infotag, el a remarcat, marţi, în deschiderea şedinţei Consiliului Naţional pentru Drepturile Omului, că "sarcina (Guvernului) de a consolida o democraţia reală în Moldova poate fi îndeplinită numai acordând atenţia cuvenită unui domeniu atât de important precum drepturile omului", transmite Știri.md.

"Guvernul actual acordă o atenţie specială acestui lucru. Primul-ministru are un consilier special pe aceste probleme. Problema drepturilor omului este o prioritate, este pe ordinea de zi. Şi în acţiunile noastre suntem ghidaţi de standardele internaţionale, în primul rând - de dispoziţiile ONU", a spus Chicu.

Potrivit acestuia, "după ce a ratificat o mulţime de documente internaţionale, Moldova s-a angajat să promoveze valorile fundamentale legate de drepturile omului şi să introducă mecanisme naţionale care să garanteze respectarea acestor drepturi".

"Mai mult, agenda globală 2030 necesită noi abordări de dezvoltare bazate pe drepturile omului în toate direcţiile. La nivel republican, avem un plan naţional de acţiune pentru 2018-2022.

Noi, reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Drepturile Omului, trebuie să îi asigurăm munca eficientă, care vizează asigurarea protecţiei şi respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, astfel încât fiecare cetăţean să se poată simţi protejat de stat", a spus premierul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter