571
6
Ion Chicu: Dacă nu reformăm radical țara, ne-o pierdem, dragi moldoveni
571
6

Dacă nu reformăm radical țara, ne-o pierdem, dragi moldoveni.

Foto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Chicu, se arată indignat de faptul că unii cetățeni cred în aberații de genul ”contaminare prin 5G” sau ”cipizare prin vaccin”.

"După cum spuneam zilele acestea, aberațiile de genul ”contaminare prin 5G” sau ”cipizare prin vaccin”, nu ar putea să prindă teren într-o societate cu un nivel înalt al educației.

Într-o asemenea societate nici anomalii de genul Șor sau Usatîi, nu ar putea să apară. Nici scindarea oamenilor de către politicieni pe criterii geopolitice nu ar fi posibilă într-o societate iluminată.

Trebuie, Oameni buni, să schimbăm urgent lucrurile în țară. Din totalul de 26 de ani de stagiu de muncă, am doar ceva peste 6 ani lucrați în sectorul public (4 ani – până în 2009 și 2 ani și câteva luni, începând cu 2018).

Chiar și așa stagiu modest ”la stat” îmi permite să concluzionez – dacă nu reformăm radical țara, ne-o pierdem, dragi moldoveni", a scris Ion Chicu.

Totodată premierul a menționat că în cel mai apropiat timp lucrurile trebuie schimbate în țară.

"Trebuie să schimbăm lucrurile astfel, încât să putem majora măcar de 3 ori salariile la pedagogi, medici și alte categorii de intelectuali, care pot să ne ”lumineze” țara și pe noi toți. Cât de neverosimil n-ar părea asta, dar e absolut realistic.

Trebuie voință și zero toleranță față de populism. Chiar mai mult, cred că și conjunctura politică este una favorabilă, dacă considerăm componența Parlamentului.

Majoritatea parlamentară actuală, plus deputații din PAS și PPDA, înțeleg perfect situația în care a ajuns țara după 30 de ani de dezmăț", a mai scris Ion Chicu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter