main logo
705

Iohannis: România este și va rămâne partenerul sincer al R. Moldova

România este și va rămâne partenerul sincer al R. Moldova.

Iohannis: România este și va rămâne partenerul sincer al R. MoldovaFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, de președintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu Maia Sandu, transmite Știri.md.

"Moldova poate să devină un stat european prosper, cu o justiție independentă. Fără realizarea reformelor R. Moldova nu poate avea un viitor prosper.

România își dorește ca R. Moldova să prospere, iar cetățenii să se bucure de o justiție corectă, capabilă să le apere interesele. România este și va rămâne partenerul sincer al R. Moldova. Suntem alături de președintele R. Moldova și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care este nevoie pentru implementarea cu succes al programul Maiei Sandu", a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele României a menționat că victoria Maiei Sandu la alegerile din 15 noiembrie este foarte importantă pentru dezvoltarea țării noastre.

"Mă bucur să mă aflu la Chișinău alături de președintele R. Moldova, Maia Sandu, și vreau să subliniez cât de importantă este victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale. Este o victorie istorică. Mă bucur că această vizită la Chișinău se bazează pe un vot masiv al cetățenilor în favoarea reformelor și direcției integrării europene. Sper ca toate forțele politice din Moldova să înțeleagă acest semnal limpede și să nu-l folosească contrar", a declarat Iohannis.

Menționăm că în cadrul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a anunțat România va oferi până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru Republica Moldova.

Știri.md amintește că președintele României, Klaus Iohannis, a sosit marți, 29 decembrie, într-o vizită oficială la Chișinău. Președintele român este primul lider de stat primit de Maia Sandu după ce a intrat în exercițiul funcției.

Menționăm că liderul de la Cotroceni se întoarce la Chișinău după cinci ani, ultima lui vizită fiind efectuată în timpul mandatului președintelui Nicolae Timofti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării