main logo
797

Iohannis, invitat de Dodon la Chișinău. Ce spune ambasadorul român

Rămâne un mare semn de întrebare dacă Klaus Iohannis va accepta invitația lui Igor Dodon de a veni la Chișinău.

Iohannis, invitat de Dodon la Chișinău. Ce spune ambasadorul românColaj: Știri.md

Ambasadorul român, Daniel Ioniță, a dat de înțeles că mesajele lansate anterior în public de președintele moldovean ar fi subrezit relația cu omologul său de peste Prut. Tocmai de asta, ideea acestei vizite rămâne încă în aer, transmite Știri.md cu referire la protv.md

19 martie 2018: Igor Dodon, președintele R. Moldova: Există riscul major ca dușmanul numărul unu al Republicii Moldova, al moldovenilor, să fie românii!

Este una dintre declarațiile lui Igor Dodon la adresa României. Președintele a avut mai multe mesaje pipărate în care era vizat statul vecin.

6 martie 2019: Igor Dodon: Am să vă unesc eu cu România. Au fost perioade mai dificile în istoria neamului moldovenesc.

Imediat după alianța cu Blocul ACUM, Dodon și-a schimbat retorica.

24 iunie 2019: Igor Dodon, președintele R. Moldova: Eu sunt în relații bune cu frații noștri români. 

Răspunsul la invitația repetată adresată președintelui român s-ar putea lăsa așteptat, crede ambasadorul român la Chișinău.

Daniel Ioniță, ambasadorul român la Chișinău: Au fost anumite declarații făcute în RM, unele dintre ele nu neapărat foarte prietenoase la adresa României. Voi aveți sensibilitățile dvs, dar și noi avem sensibilitățile noastre.

Daniel Ioniță, însă, ne-a asigurat că sprijinul României rămâne același, iar ambasadorii de peste Prut promovează și interesele țării noastre.

Daniel Ioniță, ambasadorul român la Chișinău: De fiecare dată când se pune problema referitoare la discuțiile despre Moldova, diplomații români, fie la ONU, Geneva sau Viena sau oriunde pe glob știu că trebuie să susțină RM.

Dodon a avut o discuție telefonică cu Iohannis pe 26 iunie, atunci când și l-a chemat să vină într-o vizită oficială la noi. Aceasta este a doua invitație lansată, după ce prima fusese transmisă printr-o scrisoare înmânată ambasadorului Ioniță, acum doi ani, la care președintele român nu a răspuns. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării