main logo
5847

Invalidarea alegerilor, contestată. Năstase: Ne vedem azi la Primărie

Apărarea primarului ales Andrei Năstase contestă la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale noi din municipiu.

Invalidarea alegerilor, contestată. Năstase: Ne vedem azi la Primărie

Solicitat de IPN, avocatul Dumitru Pavel a declarat că instanța de apel urmează să se expună în termen de trei zile. Potrivit avocatului, decizia primei instanțe este ilegală. În baza probatoriului care a fost administrat și examinat în ședința de judecată nu putea fi pronunțată o atare soluție.

Apărarea este hotărâtă să epuizeze toate căile de atac „pentru a demonstra adevărata față a justiției”. Avocatul a mai spus că deocamdată nu a primit partea motivată a hotărârii primei instanțe.

Într-un live pe Facebook, Andrei Năstase a declarat că la 17:30 va avea loc o acțiune de protest în fața Primăriei capitalei.

Marți seara, aproape de ora 22:00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării