main logo
334

Întuneric în Venezuela. Măsuri disperate ale regimului Maduro

Regimul de la Caracas adoptă metode disperate în cazul penelor de curent din ultimele luni, în contextul crizei economice, financiare și politice cu care se confruntă țara.

Întuneric în Venezuela. Măsuri disperate ale regimului Maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a demis luni pe ministrul Energiei Electrice, generalul Luis Motta Domínguez, şi l-a numit în aceeaşi funcţie pe inginerul Igor Gavidia, transmite EFE, care notează că schimbarea intervine în mijlocul crizei penelor de curent cu care se confruntă ţara în ultimele săptămâni, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Maduro i-a mulţumit fostului titular pentru patru ani de "război neîntrerupt" în fruntea ministerului Energiei Electrice şi a companiei de stat Corporación Eléctrica (Corpoelec).

"I-am cerut să se odihnească un timp, să se pregătească pentru alte responsabilităţi în tabăra revoluţiei", a arătat preşedintele venezuelean.

El a indicat că noul ministru este inginer electrician cu 25 de ani de experienţă în domeniu şi va conduce de asemenea Corpoelec.

Este vorba despre primul ministru civil numit de Maduro la conducerea acestui minister, subliniază EFE, adăugând că, înaintea generalului demis luni, funcţia a fost deţinută de fostul militar Jesse Chacon.

Gavidia preia portofoliul la o zi după ce Maduro a anunţat intrarea în vigoare a unui plan de "raţionalizare" a alimentării cu energie electrică timp de o lună, după o serie de pene de curent la scară naţională, începând din 7 martie.

Curentul va fi raţionalizat pentru a asigura un echilibru între producţia, transportul şi distribuţia de energie, "cu o atenţie deosebită pentru garantarea distribuţiei de apă", a declarat Maduro, citat de AFP, la posturile naţionale de radio şi televiziune, fără a preciza măsurile concrete planificate.

Potrivit EFE, luni, Maduro a numit un alt ministru la Ştiinţă şi Tehnologie şi a creat un Secretariat Executiv al Statului Major pentru Electricitate care va fi în responsabilitatea ministrului de Interne şi al Justiţiei.

Acest organism "trebuie să funcţioneze 24 de ore din 24, în coordonare, revizuire şi acţiune permanentă", a explicat Nicolas Maduro.

El a mai anunţat reluarea cursurilor şcolare începând de miercuri după ce sălile de clasă au rămas închise din 25 martie, când au început penele de curent în toată ţara, situaţie care încă nu a fost rezolvată complet şi faţă de care guvernul şi opoziţia de la Caracas se învinuiesc reciproc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării