main logo
7699

Interpol Moldova anunță unde este Ilan Șor și când va fi reținut

Ilan Șor se află în Israel. Informația a fost confirmată pentru TV8 de șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu. Dosarul lui Șor este vizibil în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol.

Interpol Moldova anunță unde este Ilan Șor și când va fi reținut

„La orice traversare de frontieră va fi reținut”, a declarat Țentiu, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Autoritățile Republicii Moldova au trimis o solicitare separată în Israel pentru a verifica dacă Ilan Șor se află acolo și au primit deja un răspuns.

„S-a confirmat faptul că el este în Israel. Colegii de acolo ne-au comunicat că la o dată anumită, nu-mi aduc aminte acum exact ziua, el are intrare la frontieră în Israel”, a precizat Țentiu.

Menționăm că pe  25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De cealaltă parte, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din atenția publică din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

Pe 16 iulie, Procuratura municipiului Chişinău a demarat o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14-17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor. Acuzatorii afirmă că Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

De menționat că, pe 27 iunie, președintele Igor Dodon a declarat că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor ar fi avut condiții preferențiale de intrare pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit președintelui Igor Dodon, cei doi ar fi avut intrări separate de ceilalți pasageri, care duceau direct la avion. Declarațiile au fost însă dezmințite ulterior de compania care administrează aeroportul.

La 15 august curent, Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar,  după demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a venit în plenul Parlamentului cu o asemenea solicitare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării