main logo
1967

Interpol a refuzat să-l anunțe în căutare pe Vlad Plahotniuc la solicitarea Rusiei

Interpol a refuzat să-l dea în căutare internațională pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, după ce a primit o solicitare în acest sens din partea Rusiei.

Interpol a refuzat să-l dea în căutare internațională pe PlahotniucInterpol a refuzat să-l anunțe în căutare pe Vlad Plahotniuc la solicitarea Rusiei.

Instituţia a calificat cererea drept una motivată politic. Informația a fost confirmată de către Fredolin Lecari, membru al Comitetului Executiv al Interpol.

Potrivit lui Fredolin Lecari, Secretariatul General al Interpol le-a cerut tuturor statelor membre să nu de curs solicitărilor venite din partea Rusiei în privința lui Vlad Plahotniuc, scrie canal2.md.

Organizația şi-a motivat decizia prin faptul că nu poate interveni în disputele de natură politică. În același timp, Interpol Moldova a anunțat că are în vizor și cazurile altor oficiali și politicieni din țara noastră care, din motive politice, sunt victime ale abuzurilor din partea autoritățile ruse.

Anterior, presa rusă a scris că pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost deschis un dosar penal în care politicianul este învinuit de ură rasială, politică, ideologică și etnică și a fost anunțat în căutare internațională.

Potrivit jurnaliștilor de la zeppelin.md, dosarul penal a fost deschis după ce fugarul penal, Renato Usatîi, a depus o plângere la o judecătorie din Moscova.

Primarul de Bălţi susține că Vlad Plahotniuc ar fi pus la cale asasinatul lui. Declarațiile acestuia au fost însă respinse de presupusul killer, care a menționat, într-un interviu, că în acea perioadă el se afla în izolator după ce a fost reținut pentru că a comis un jaf armat asupra unor incasatori de la Victoriabank.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării