main logo
578

Interdicția pentru deplasarea deputaților în Rusia, anulată de Guvern

Noul Guvern al Moldovei a anulat toate interdicţiile pentru deplasarea funcţionarilor publici în Rusia, susţine Preşedintele Igor Dodon.

Interdicția pentru deplasarea deputaților în Rusia, anulată de Guvern

Potrivit agenţiei Infotag, şeful statului a spus la o emisiune de televiziune că această interdicţie a fost luată de Guvernul lui Pavel Filip în martie 2017.

"Miniştrilor, deputaţilor şi altor funcţionari de stat li s-a interzis să meargă în Rusia pe motiv că acest lucru este periculos pentru ei. Iată asemenea acţiuni ale fostei guvernări au condus la faptul că Moldova şi-a stricat relaţiile atât cu Rusia, cât şi cu Occidentul. Şi acum noi, Preşedintele şi noul Guvern, ne ocupăm de restabilirea acestor relaţii", a spus Dodon.

Potrivit şefului statului, Guvernul a anulat acest ordin.

"Au fost date dispoziţii corespunzătoare Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi altor structuri. Despre aceasta deja nimeni nu-şi mai aminteşte. La Moscova au fost deja deputaţi ai Parlamentului, inclusiv din partea blocului de dreapta, a mers vicepremierul pentru Reintegrare, precum şi ministrul Apărării", a spus Dodon.

Preşedintele speră că "va avea loc şi întâlnirea miniştrilor de Externe, dar şi premierul Maia Sandu ar trebui să facă o vizită la Moscova".

"Ea a primit invitaţia din partea prim-ministrului rus Dmitri Medvedev", a reamintit Preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării