main logo
839

Înțelegeri dintre Sandu și Hahn: UE va trimite consultanți în Moldova

Prim-ministra Maia Sandu și comisarul european pentru politică de vecinătate, Johannes Hahn, au făcut primele declarații de presă după discuțiile pe care le-au purtat la Chișinău.

Înțelegeri dintre Sandu și Hahn: UE va trimite consultanți în MoldovaFoto: captură video

Oficialii au decis să fie reluat dialogul politic între R. Moldova și Uniunea Europeană, iar Guvernul de la Chișinău a reiterat că mizează foarte mult pe asistența partenerilor europeni, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Am vorbit despre programele comune, multe dintre care au fost înghețate, despre restabilirea finanțării, despre necesitatea de obținere a asistenței tehnice, consultanță pentru instituțiile publice.

Am vorbit despre inițiativele noului Guvern de constituire a instituțiilor care să respecte legea, prioritățile de combatere a corupției și de furtul miliardului”, a enumerat Maia Sandu în cadrul conferinței susținute împreună cu Johannes Hahn.

Maia Sandu l-a asigurat pe oficialul european că în R. Moldova vor fi respectate drepturile fundamentale ale omului, libertatea de exprimare și libertatea presei.

Johannes Hahn este primul oficial european care vine într-o vizită în R. Moldova după învestirea Guvernului Maiei Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării