main logo
918

Întâlnirea celor doi piloți moldoveni cu reprezentanții delegației MAEIE

După ce Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că au reușit să-i găsească pe cei doi piloți moldoveni portalul Komsomolskaya Pravda a publicat un filmuleț, în care se vede cum a decurs întâlnirea acestora.

Întâlnirea celor doi piloți moldoveni cu reprezentanții delegației MAEIE

Întâlnirea se pare că a fost una deranjantă pentru piloții moldoveni, care au spus că ei se vor întoarce acasă după ce vor termina tratamentul acolo, chiar dacă Directorul Spitalului Cancelariei de Stat le-a promis că le poate asigura un tratament de lungă durată și acasă, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Amintim că o delegație de la Ministerul de Externe de la Chișinău a reușit să ajungă la cei doi piloți. Aceștia au spus că au aflat unde sunt ținuti cei doi, prin propriile eforturi, iar autoritățile rusești așa și nu le-au dat un răspuns despre locul aflării lor.

Când au ajuns acolo, autoritățile noastre au spus că li s-a permis să intre în salonul de spital doar pentru 10 minute și că înainte de asta le-au fost impuse mai multe restricții.

Aceștia au trebuit să lase la intrare telefoanele mobile și nu au avut voie să pună multe întrebări. 

Medicii care au însoțit delegația spun că starea de sănătate a piloților este bună și că aceștia pot să fie transportați imediat acasă, așa că nu le este clar de ce moldovenii mai rămân acolo.

Cei doi piloți au fost capturați de talibani acum trei ani în timp ce efectuau o misiune civilă în Afganistan la bordul unui elicopter. 

Un al treilea membru al echipajului a fost ucis. De atunci, autoritățile de la Chișinău nu au mai făcut niciun anunț despre soarta lor.

Acum o săptămână, Igor Dodon a anunțat că piloții au fost eliberați, datorită autorităților din Rusia și că se află într-un spital de la Moscova pentru reabilitare.

În aceeași zi, o delegație a ministerului de externe de la noi a mers în Capitala rusă pentru a-i aduce acasă, când au ajuns acolo însă, autoritățile rusești au refuzat să le spună unde se află piloții.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării