main logo
581

Instituirea stării de urgență a stârnit critici din partea opoziției

Introducerea stării de urgenţă a stârnit numeroase întrebări şi critici la adresa Guvernului din partea deputaţilor.

Instituirea stării de urgență a stârnit critici din partea opozițieiFoto: parlament.md

Potrivit agenţiei Infotag, socialistul Petru Burduja a spus că introducerea stării de urgenţă ascunde, de fapt, un nou furt de un miliard - "s-a creat o criză de energie artificială, negocierile cu Gazprom au eşuat, pentru a se declara apoi necesitatea alocării suplimentare de fonduri de la buget pentru achiziţionarea de gaze", transmite Știri.md.

"Este clar că aceasta este o nouă schemă de furt din buget şi din buzunarul cetăţenilor", a spus Burduja.

Socialistul Vasile Bolea i-a adresat premierului o întrebare - dacă gazele vor proveni din surse alternative, va fi aprovizionat întregul teritoriu al Republicii Moldova, adică atât malul drept, cât şi cel stâng.

În replică, premierul Natalia Gavriliţa a dat asigurări că "pentru ea Moldova este întreg teritoriu al ţării în limitele recunoscute la nivel internaţional".

Întrebată despre ce fel de surse alternative de aprovizionare cu gaze a Moldovei este vorba, Gavriliţa a spus că "există deja propuneri din surse alternative (alţi furnizori)".

"Avem patru puncte de intrare a gazelor în Moldova. Am primit deja anumite volume de gaze (prin gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău). Putem primi gaze prin Ucraina şi prin revers prin gazoductul Transbalcanic şi Turcia", a spus ea.

Constantin Starîş a întrebat dacă una dintre măsurile propuse de Guvern nu va avea ca rezultat "coordonarea activităţii mass-mediei privind criza gazelor" sau introducerea cenzurii. Premierul a asigurat că nu este vorba despre asemenea lucruri, ci se are în vedere introducerea mecanismelor de combatere a minciunilor şi dezinformării.

"Încrederea dumneavoastră denotă că sunteţi gata să cumpăraţi gaze la orice preţ, doar ca să nu provină direct din Rusia. Şi sunteţi gata să plătiţi acest preţ. Se pare că din asistenţa care va fi oferită de structurile internaţionale", a spus deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Elena Bodnarenco, adresându-se către prim-ministru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării