main logo
1366

Instanţa i-a permis Marinei Tauber să iasă din casă

Deputatul Partidului ŞOR, Marina Tauber aflată în arest la domiciliu, va avea dreptul să părăsească locuința între orele 8:00 şi 22:00 până în data de 22 octombrie, atunci când expiră termenul arestului la domiciliu.

Instanţa i-a permis Marinei Tauber să iasă din casăFoto: știri.md

Decizia a fost pronunţată  în lipsa procurorului care se ocupă de acest caz, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Atâta Tauber, cât şi avocatul acesteia, Iulian Balan nu au  comentat decizia instanţei de judecată.

"Eu astăzi nu o să comentez. Vom ieşi cu declaraţii adiţionale.

-În aceste condiţii cum vă faceţi campanie electorală?

- Eu din păcate nu pot să-mi fac campanie electorală.Îmi sunt private toate drepturile. Nu comentăm. Vom reveni cu un comunicat", a spus deputat al Partidului ŞOR, Marina Tauber.

Procurorul de caz, Victoria Furtună a precizat că nu înţelege de ce s-a luat această decizie, dacă argumentele aduse de Marina Tauber au fost aceleaşi ca şi data trecută, când s-a hotărât aplicarea măsurii de arest la domiciliu pentru aceasta. În cele din urmă, Furtună precizat că va analiza decizia instanţei şi ulterior va decide dacă o va contesta la Curtea de Apel Chişinău.

Marina Tauber este cercetată penal pentru că ar fi implicată în frauda bancară. Imunitatea ei şi a colegei sale de partid Reghina Apostolova a fost ridicată în data de 16 septembrie.

Știri.md amintește că, pe 16 septembrie, procurorul general interimar a venit în plenul Parlamentului, cerând ridicarea imunității pentru deputatele Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova

Demersul lui Dumitru Robu a fost susținut cu 56 de voturi. La scurt timp, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute la Orhei. 

Ulterior, Procuratura a explicat de ce au fost reținute cele două deputate. Măsurile au fost luate însă pentru că cele două au părăsit clădirea Parlamentului și s-au îndreptat într-o direcție necunoscută.

După două nopți dormite în izolatorul CNA, Marina Tauber a fost adusă la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana.

Zeci de persoane s-au adunat astăzi, în fața Judecătoriei sectorului Ciocana, pentru a protesta împotriva reținerii deputatelor Partidului Politic Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării