main logo
737

Instanța a respins cererea de chemare în judecată depusă de Ruslan Codreanu

Judecătoria Chișinău a respins ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de Ruslan Codreanu, care a atacat decizia CECEM Chișinău de a nu-l înregistra în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei.

Instanța a respins cererea de chemare în judecată depusă de Codreanu

După pronunțarea hotărârii, Codreanu a menționat că o va ataca la Curtea de Apel Chișinău, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Dacă ne uităm din extrasele din SIAS, o să vedem un lucru foarte grav: înainte de procedura de verificare propriu-zisă, există o etapă care se numește „editarea și revizuirea listelor de subscripție”. (…) Noi nu avem de unde să știm că acolo nu au fost arbitrar adăugate, scoase anumite date”, a declarat joi, 3 octombrie, avocata acestuia, Cristina Țărnă, după ședința de judecată.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins, în cadrul ședinței de luni, 30 septembrie, contestația depusă de către Ruslan Codreanu, care nu a fost înregistrat de Consiliul electoral de circumscripție electorală (CECE) Chișinău în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei.

Codreanu a prezentat 10 454 de semnături.

CECE Chișinău a precizat în hotărârea de joi, 26 septembrie, că au fost procesate 118 liste de subscripție din cele 386 prezentate prin intermediul SIAS Alegeri. Astfel, din cele 3158 de semnături verificate, 1959 au fost declarate valabile, iar 1199 – nule.

Astfel, având în vedere că au rămas valabile mai puțin decât 10 000 de semnături, care este numărul necesar pentru a fi înregistrat, CECE Chișinău a stabilit ca „inoportun” procesarea și verificarea diferenței de 268 de liste de subscripție.

Fostul edil interimar a fost singurul pretendent care a depus dosarul pentru a fi înregistrat drept candidat independent.

Dintre cei 21 de pretendenți, în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei au fost înregistrați 19 candidați, fiind excluși Ruslan Codreanu și Serghei Scripnic. Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării