main logo
442

Inna Șupac: Democrații se încâlcesc în declarații în privința Rezoluției adoptate de Parlamentul European

Rezoluția adoptată la data de cinci iulie de către Parlamentul European continuă să fie discutată și analizată.

Șupac: Democrații se încâlcesc în declarații în privința RezoluțieiȘupac: Democrații se încâlcesc în declarații în privința Rezoluției

În timp ce săptămâna trecută vicepreședintele democraților, Vladimir Cebotari, susținea că această Rezuluție, care stopează macrofinanțarea din partea UE pentru Republica Moldova, nu are o mare valoare din motiv că sala Parlamentului era fără deputații europeni, astăzi, președintele legislativului, Andrian Candu menționează că democrații nu au oferit astfel de declarații. 

Opinia îi aparține președintei fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Cebotari s-a străduit să-i convingă pe toți că rezoluția Parlamentului European are o importanță mică pentru simplul motiv că în sala Parlamentului erau puțini oameni, că europarlamentarii au criticat și au susținut în egală măsură autoritățile din Moldova și că, în cele din urmă, doar 40% din numărul total de deputați ai Parlamentului European au votat pentru documentul final.

Acum, președintele Parlamentului își ridică sprâncenele cu surprinderea și susține că democrații nu au folosit niciodată astfel de argumente”, menționează Șupac într-o postare pe facebook.

Amintim că Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, ca urmară a ultimelor evenimente care au avut loc la Chișinău, în special, invalidarea alegerilor locale din capitală.

În Rezoluție, europarlamentarii îndeamnă Comisia Europeană "să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară (AMF) pentru Moldova" și, totodată, "să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizând precedentul din iulie 2015, când o astfel de suspendare a avut loc în urma crizei bancare".

Guvernul a venit cu o reacție în care se spune că, pe lângă Executiv, și autoritățile din UE "poartă o responsabilitate" pentru faptul că "lucrurile nu merg încă așa cum trebuie".

Potrivit lui Candu, Uniunea Europeană a obosit de regiune, iar această schimbare de dispoziție a dus la o mare greșeală. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării