main logo
451

Inițiativa PPDA privind dosarele persoanelor represiunilor politice

Deputații Platformei DA, Vasile Năstase și Dinu Plîngău, au pregătit o inițiativă legislativă, care prevede încetarea dosarelor politice ale persoanelor represiunilor politice.

Inițiativa PPDA privind dosarele persoanelor represiunilor politiceFoto: tv8.md

Proiectul de hotărâre a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Noi am venit cu acest proiect de hotărâre prin care propunem modalitatea de a rezolva cât mai repede posibil această situație îngrijorătoare cu care se confruntă oamenii, care au fost intimidați în perioada regimului oligarhic”, a spus deputatul Vasile Năstase.

Parlamentarii au mai precizat că vor merge la Comisia pentru Drepturile omului, unde vor discuta despre necesitatea organizării unor audieri publice legate de situația victimelor represiunilor politice.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat pe data de 8 iunie 2019, Hotărârea privind adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului. Prin această Declarație, Parlamentul Republicii Moldova a recunoscut că instituțiile de stat și de drept au fost capturate și folosite în scopuri străine intereselor statului și ale cetățenilor acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării