main logo
418

Incident aviatic: Dodon a dispus efectuarea unui control interinstituțional

În urma unui incident aeronautic care ar fi avut loc pe 30 septembrie, pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău, președintele țării anunță că s-a autosesizat.

Incident aviatic: Dodon a dispus un control interinstituționalFoto: facebook.com/IgorDodon

În acest context, Igor Dodon a convocat o ședință operativă cu factori de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, companiei ”MoldATSA” și Aeroportului Internațional Chișinău, transmite Știri.md.

"Am examinat incidentul periculos care s-a produs pe 30 septembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea aeronavei companiei aeriene Fly One.

Reieșind din faptul că asemenea incidente au un impact negativ asupra siguranței pasagerilor, am dispus efectuarea unui control interinstituțional în vederea elaborării unui plan de măsuri eficiente pentru evitarea unor situații similare pe viitor, cu atragerea după necesitate a experților internaționali", a menționat Dodon. 

De asemenea, șeful statului spune că a solicitat Secretarului Consiliului Suprem de Securitate "să ia la control strict acțiunile ce vor fi întreprinse în domeniul asigurării securității aeronautice, cu raportarea periodică membrilor Consiliului Suprem de Securitate".

Știri.md amintește că fostul director MoldATSA, Sorin Stati, a dezvăluit mai multe detalii despre un incident aeronautic deosebit de grav care ar fi avut loc pe 30 septembrie, pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării