main logo
2556

Încă o instanță va apărea în Moldova: Maia Sandu a cerut crearea Curții Anticorupție

În Republica Moldova ar putea fi creată Curtea Anticorupție.

Maia Sandu a cerut crearea Curții Anticorupție

Președintele țării, Maia Sandu, în cadrul discursului din Parlament, pe care l-a ținut astăzi, 17 martie, a cerut Guvernului și Parlamentului crearea acestei instanțe, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

”Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui, vom reuși să corectăm răul făcut țării noastre”, a declarat Maia Sandu.

Corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa Moldovei, spune Maia Sandu. ”Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. În acești doi ani, justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o”.

Maia Sandu a venit, azi, în Parlament cu un discurs care a durat peste 40 de minute. În sala plenară au fost prezenți doar deputații PAS, întrucât cei din BCS și Partidul Șor au anunțat că vor boicota ședința de astăzi. La finalul discursului, deputații s-au ridicat în picioare și au aplaudat-o pe Maia Sandu. „Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă!”, a declarat șefa statului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării