main logo
642

Înalt oficial suedez: Simt determinarea Moldovei de a progresa

Suedia recomandă autorităților Republicii Moldova să se concentreze în continuare pe realizarea reformelor în justiție, combaterea corupției și deoligarhizare în parcursul său european. Declarațiile au fost făcute de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Europene de la Stockholm, Christian Danielsson, aflat într-o vizită la Chișinău.

Înalt oficial suedez: Simt determinarea Moldovei de a progresaFoto: European Union 2019

În cadrul interviului, Danielsson a precizat că Suedia va oferi Republicii Moldova un nou sprijin pentru combaterea provocărilor hibride venite din Federația Rusă, transmite Ștri.md, cu referire la tv8.md. 

Potrivit oficialului, pentru Moldova este important să se concentreze acum pe elementele identificate în termeni de acțiuni concrete: continuarea reformei justiției, combaterea corupției și deoligarhizare.

Fiind întrebat cât de realist este planul Republicii Moldova de a deveni stat membru cu drepturi depline al UE până în anul 2030, oficialul de la Stockholm a spus că ar fi bine să nu ne lăsăm în prognoze, ci să ne focusăm pe reforme și pe adaptarea treptată a legislației naționale la cea europeană. 

De asemenea, acesta a precizat că Suedia va oferi Moldovei un sprijin în valoare de circa 120.000 de euro, care va fi destinat combaterii dezinformării legate de alegeri. 

Citiți întregul interviu aici. 

Video: TV8.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării