main logo
401

În Transnistria va fi redus numărul deputaților. Când intră în vigoare legea

Numărul deputaţilor Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN va fi redus de la 43 la 33.

Numărul deputaților, redus în Transnistria. Când intră în vigoare legea

Această decizie a fost luată în ajun, la ultima şedinţă a sesiunii de vară a legislativului transnistrean, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Iniţiativa legislativă de a reduce numărul deputaţilor a venit chiar din partea lor. Scopul principal este de a reduce cheltuielile de stat. 

Vicepreşedintele CC, Galina Antiufeeva, a menţionat că "legea intră în vigoare după o lună de la adoptare şi se aplică la componenţa celei de-a şaptea legislaturi a Sovietului Suprem şi la legislaturile ulterioare".

Iniţiativa prevede şi optimizarea consiliilor raionale ale aleşilor poporului. În total, în Transnistria sunt 1155 deputaţi de toate nivelurile. 

Componenţa numerică a corpului de deputaţi, care va fi aleasă pe 29 noiembrie 2020, se va reduce cu aproximativ 260 de persoane.

Iniţiativa prevede modificarea Codului electoral şi îmbunătăţirea schemei circumscripţiilor electorale. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din regiune, ariile circumscripţiilor se vor extinde cu 20%. 

În prezent, un deputat al consiliului raional reprezintă interesele a 300-400 de alegători, iar acum numărul lor va creşte în medie până la 1000 de persoane. Economiile bugetului vor constituie până la 2 mil. de ruble ($124 mii).

Alegerile deputaţilor Sovietului Suprem, consiliilor orăşeneşti şi raionale în Transnistria va avea loc pe 29 noiembrie 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării