main logo
1376

În premieră, Moldova va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7

În premieră, Republica Moldova va participa la reuniunea G7 a miniștrilor Afacerilor Externe.

Moldova va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7Foto: gov.md

În acest sens, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, va conduce delegația Republicii Moldova la reuniunea G7 care va avea loc în perioada 12-14 mai în localitatea Weissenhaus, Germania, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

În marja reuniunii, la invitația ministrei Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, va vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, gestionarea crizei de refugiați, impactul socio-economic asupra țării noastre și eforturile susținute ale autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Luigi Di Maio, ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, și alți oficiali de nivel înalt.

Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor națiuni industrializate din lume (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite).

De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale.

G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării