main logo
1706

Platforma DA anunță condițiile în care va vota legea bugetului de stat

Platforma Demnitate și Adevăr va vota Legea bugetului doar în cazul în care Guvernul Chicu va ține cont de ''observațiile și amendamentele'' propuse de deputații PPDA.

Platforma DA anunță condițiile în care va vota legea bugetului de statFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

Potrivit spuselor sale, viitorul buget trebuie să aibă suficiente resurse pentru ca să aloce dezvoltării businessului, compensării pierderilor suferite de către fermieri și, fără îndoială, să deschidă motoarele de dezvoltare economică.

''Nu știu dacă acest guvern va reuși să facă acest efort, dar noi ne-am dori ca legile să nu fie adoptate fără trecerea și traversarea tuturor procedurilor stipulate de regulamentul Parlamentului și de Constituție'', a declarat deputatul.

„În cazul în care va ignora complet observațiile și amendamentele pe care noi le-am adus, noi ne rezervăm libertatea de a nu vota pentru aceste legi. 

Aceste legi ar putea eventual să fie trase de cosițe pentru ca să fie adoptate exclusiv pentru promovarea propriului interes al acestei coaliții care stă în spatele Guvernului Chicu, dar asta nu va însemna crearea unei poziții consensuale în Parlament. 

Doi: criticile noastre nu sunt partizane sau exclusiv politicianiste, ele țin de stabilitatea procesului bugetar în anul 2021. Dacă nu vor oferi suficiente stimulente pentru ca oamenii să creadă în echitatea acestui proces bugetar, oamenii vor protesta; vor protesta cu ceaune și cu linguri în fața guvernului; vor protesta din nou fermierii cu tractoarele; vor protesta oamenii care sunt cel mai puternic afectați, oamenii cu venituri foarte mici, pentru că bugetul nu trebuie să servească unei camarile să-și umple buzunarele, bugetul trebuie să fie un document strategic care să inspire încredere și să deschidă dialogul cu organismele internaționale și partenerii noștri de dezvoltare. 

Să nu uităm că circa 25 la sută din cheltuielile pe anul viitor se vor datora împrumuturilor și asistenței externe. În condițiile în care elementele de structură ale acestui buget sau ale politicii bugetar-fiscale nu sunt îmbunătățite, acest lucru nu va crește credibilitatea și nu vom avea o discuție pe subiect cu Fondul Monetar Internațional, nu va exista suficientă tracțiune pentru nevoile de dezvoltare a țării”, a mai declarat Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării