31 iulie, 17:30
1 035
4
În ce caz Maia Sandu nu exclude înlăturarea procurorului general
31 iulie, 17:30
1 035
4

Liderul PAS, Maia Sandu, nu exclude pe viitor înlăturarea procurorului general Alexandru Stoianoglo din cauza lipsei de progres în investigarea cauzelor penale privind furtul miliardului.

Colaj: știri.md

Potrivit Infotag, politicianul a spus la un post de televiziune că, dacă la 1 noiembrie va deveni preşedinte al Moldovei, va evalua activitatea lui Alexandru Stoianoglo în funcţia de procuror general şi nu exclude că ulterior ar putea începe procedura de demitere a acestuia, transmite Știri.md.

Politicianul de opoziţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care activează procurorul general.

"Nu vedem progrese în investigarea furtului miliardului. A trecut ceva timp, el a făcut o serie de declaraţii pentru mass-media, care erau bune, dar acest lucru nu este suficient. Avem nevoie de rezultate concrete. Dacă procurorul general poate face acest lucru, atunci să prezinte rezultate", a spus Sandu.

Liderul partidului proeuropean a menţionat că, dacă va fi aleasă preşedinte, va fi desfăşurată o evaluare detaliată a activităţii procurorului general.

În cazul în care rezultatele controlului vor fi negative, ea, în calitate de şef al statului, se va adresa la Consiliul Superior al Procurorilor pentru a relua procedura de demitere a procurorului general Alexandru Stoianoglo.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter