main logo
1454

În ce caz Maia Sandu nu exclude înlăturarea procurorului general

Liderul PAS, Maia Sandu, nu exclude pe viitor înlăturarea procurorului general Alexandru Stoianoglo din cauza lipsei de progres în investigarea cauzelor penale privind furtul miliardului.

În ce caz Maia Sandu nu exclude înlăturarea procurorului generalColaj: știri.md

Potrivit Infotag, politicianul a spus la un post de televiziune că, dacă la 1 noiembrie va deveni preşedinte al Moldovei, va evalua activitatea lui Alexandru Stoianoglo în funcţia de procuror general şi nu exclude că ulterior ar putea începe procedura de demitere a acestuia, transmite Știri.md.

Politicianul de opoziţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care activează procurorul general.

"Nu vedem progrese în investigarea furtului miliardului. A trecut ceva timp, el a făcut o serie de declaraţii pentru mass-media, care erau bune, dar acest lucru nu este suficient. Avem nevoie de rezultate concrete. Dacă procurorul general poate face acest lucru, atunci să prezinte rezultate", a spus Sandu.

Liderul partidului proeuropean a menţionat că, dacă va fi aleasă preşedinte, va fi desfăşurată o evaluare detaliată a activităţii procurorului general.

În cazul în care rezultatele controlului vor fi negative, ea, în calitate de şef al statului, se va adresa la Consiliul Superior al Procurorilor pentru a relua procedura de demitere a procurorului general Alexandru Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării