main logo
1110

Îmbrățișări și amintiri: Lukașenko s-a întâlnit cu Timofti

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, efectuează o vizită în aceste zile în Republica Moldova.

Îmbrățișări și amintiri: Lukașenko s-a întâlnit cu TimoftiAlexandr Lukașenko sa întâlnit cu Nicolae Timofti.

În dimineața zilei de astăzi, Alexandr Lukașenko sa întâlnit cu ex-președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă calmă și prietenoasă. Părțile au discutat despre relațiile dintre cele două țări, despre situația politică internă și externă.

Menționăm că, în anul 2016, ex-președintele Nicolae Timofti i-a conferit „Ordinul Republicii” președintelui autoritar belarus pentru „merite deosebite în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie, bună înțelegere şi colaborare” între cele două țări și pentru „contribuție substanțială la acordarea unui sprijin important țării noastre în situații economice dificile”.

Ulterior, Alexandr Lukașenko și Igor Dodon au vizitat Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, unde au semănat, cu ajutorul tractoarelor din Belarus, câteva rânduri de porumb.

Lukașenko a mai menționat că Republica Moldova, cu încetul, se dezvoltă. Iar colaborarea dintre aceste două țări nu se limitează.

Mai târziu, premierul Republicii Moldova Pavel Filip îl va întâmpina la Guvern pe președintele Republicii Belarus.

Cei doi oficiali vor avea o ședință și ulterior vor face declarații de presă despre subiectele abordate în cadrul întrevederii.

Amintim că pe data de 19 aprilie, CCI a RM în cooperare cu Camera din Belarus, cu suportul Ambasadei Republicii Belarus în țara noastră, vor organiza un Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și o expoziție de echipamente și bunuri belaruse. În cadrul forumului vor participa cca 150 de agenți economici autohtoni din diferite sectoare ale economiei naționale. Forumul va fi urmat de întrevederi B2B.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării