main logo
684

Imagini cu Dodon și Plahotniuc: Reniță va contesta refuzul Procuraturii

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniţă, va contesta refuzul Procuraturii de a porni o cauză penală în baza imaginilor video cu "pachetul negru" (de la întâlnirea lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc şi Serghei Iaralov în iunie 2019).

Imagini cu Dodon și Plahotniuc: Reniță va contesta refuzul Procuraturii

Procuratura nu a pornit urmărirea penală din cauza lipsei componentei infracţionale, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, la un briefing de presă, Reniţă a amintit că a solicitat organelor de anchetă "să examineze materialele transmise în baza conţinutului posibilelor acte de corupţie (transmiterea pachetului) şi trădare de patrie (cuvintele lui Dodon despre finanţarea PSRM din străinătate)".

Deputatul a trimis deja contestaţia corespunzătoare privind necesitatea anulării ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Alexandru Stoianoglo. Reniţă consideră că Procuratura nu a dat răspuns la întrebările dacă au fost audiate persoanele menţionate în secvenţele video, precum şi dacă a studiat materialele în baza posibilei trădări de patrie.

Potrivit deputatului, "Procuratura aşa şi nu a reuşit să scape de influenţa politică asupra activităţii sale".

"Nu vreau să cred, dar există suspiciuni că Procuratura este implicată în jocul politic al lui Igor Dodon şi al Partidului Socialiştilor", a spus politicianul de opoziţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării